Methodes & behandelingen

Healingsessies

Healingsessies

Healingsessies Angsten, pijnen, onrust kan je in balans brengen met helingsessies.

Tijdens onze gesprekken kan je een healingsessie ontvangen en uiteraard kan dit ook in alle stilte.

Het is gewoon heel belangrijk dat jij al je vragen kan stellen en hierdoor nog beter kan ontvangen en ontspannen.

De healings zijn afgestemd op dat wat je lichaam op dat moment nodig heeft doormiddel van reiki of verschillende bodyprocessen van access consciousness. Zachte energetische aanrakingen op het hoofd, aangezicht en andere lichaamsdelen.

Verlies op de kaart

Als je iemand of iets verliest in het leven, dan heeft dat een invloed op je leven en kan het er voor zorgen dat het oude en vertrouwde wegvalt.

De verlieskaart werkt gemakkelijk samen met 'hart tochtjes'. Dit zijn kaartjes die we gebruiken alsook andere materialen zoals poppetjes, stenen, enz... waardoor deze methode ook zeer toegankelijk is voor iedereen en zeker voor kinderen om ook te leren omgaan met rouw en verlies.

Voor kinderen is dit heel anders om hun emoties te kunnen uiten op een speelse manier samen met een begeleider, ouder of grootouder. Wat makkelijker is om verbinding te maken met hun gevoelens en gedachten. Ze hebben letterlijk iets om handen wat meer toegang geeft in plaats van stil zitten op een stoel en een gesprek aan te gaan.

We gaan letterlijk op "innerlijke" reis op de kaart om spelenderwijs tot een gesprek over verlies te praten. Dit kan dan echt over alle soorten van verlies gaan.

Het is een Systemisch gedachtegoed. Vanuit de visie systemisch werken, wordt gesproken dat we allemaal in systemen leven. Van families, werk tot aan vrienden.

Verlies op de kaart
Natuurwandeling

Natuurwandeling

Rouwverwerking kan ook door samen een wandeling te maken en contact te maken met de elementen van de natuur. We gaan samen wandelen op het Troostpad in Bekkevoort of een locatie in jouw buurt.

In stilte en verbondenheid met de overledene of jouw verlies in herinnering op het pad van troost. Jezelf ruimte geven voor de emoties, de gevoelens en gedachten te verwerken in de rouwarbeid die jij moet ondergaan om terug balans te vinden in je leven in het hier en nu. Dit gebeurt heel vaak in vlagen met heel intens verdriet en ook andere processen.

Tijdens de wandeling kunnen er ook woorden in ons opkomen waarmee we een mooie affirmatie of een gedicht mee kunnen maken.

Rituele / Sjamanisme

Geboren worden en Sterven, Overgaan van Leven naar niet Leven, Schemerzones tussen Hier en de Anderkant.

Van oudsher zijn er rouwvrouwen... die zich als vanzelf makkelijk in deze grensgebieden begeven en lang voor de huidige gangbare rites rond Sterven en Dood zich vestigden, waren er deze mensen in de gemeenschap die stervenden en hun nabestaanden met oeroude rituelen bijstonden voor, tijdens en na deze overgang. Als rouwvrouw is er een oeroude kennis om stervenden en hun nabestaanden op rituele manier te begeleiden en te ondersteunen, binnen elk spiritueel of godsdienstig kader.

Er kan gewerkt worden met het Dodenwiel en Rouwwiel en in het leven komen we talloze overgangen en momenten van dood gaan tegen, niet enkel het fysiek sterven.

Via rituelen, visualisatie, reizen en opstellingenwerk kunnen we samen contact maken met je rouwverwerking op een sjamanistiche wijze. Bv. een Altaar maken met daar gebeden bij...

Rituele / Sjamanisme
Encaustic

Encaustic

Ik geef regelmatig workshops maar een individuele sessie kan ook heel rustgevend en helend zijn. Met een strijkijzer en gekleurde bijenwas maak je unieke tekeningen op glanzend speciaal papier. Elke tekening heeft wel een verhaal, de kleuren, de vorm en de structuur hebben zoveel betekenis. Hier komen dan vaak persoonlijke boodschappen naar boven waardoor er emoties vrijkomen die dan een aanknopingspunt zijn om verder over te praten.

Voor jezelf en anderen unieke kaartjes maken en zelf teksten erin schrijven. Jouw wasstrijktekening is uniek, zoals jij er maakt kan niemand anders dit doen. Dit heel persoonlijk en uniek voor de nabestaande.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereeen!

Aromatherapie / aromatouch massage

Het afstemmen van de etherische oliën op je persoonlijkheid en welke problemen er zich op dat moment aandienen bv: bij angsten, emoties kan ik je verschillende oliën aanbieden die je daar bij kunnen helpen. Er is ook een zachte aromatouch massage waar verschillende etherische oliën gebruikt worden. Dit kan via de handen, voeten en rug.

Aromatherapie / aromatouch massage

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙